Over OMI²

OMI² is een platform waarvan ca. 50 partijen over de volle breedte van de mobiele waardeketen lid zijn.

De afkorting OMI² staat voor OPEN Mobiel Internet Initiatief waarvan je kan zeggen ‘mission accomplished’. Nu is het een platform voor mobiele professionals waar vooral twee dingen gebeuren (a) kennis netwerk van professionals die zich met mobiel bezighouden en (b) een neutraal platform dat probeert een aantal zaken van algemeen belang te realiseren, denk aan afrekenen via mobiel bijvoorbeeld.

De leden van OMI² komen uit de volle breedte van de mobiele industrie, daaronder zijn tal van sterke merken die  actief zijn met mobiele diensten. OMI² is daarmee een compleet platform waar brede expertise over de inzet van mobiel in verschillende marktsectoren aanwezig is.

In 2009 maakte een werkgroep een gedragscode ‘Betaalde mobiele diensten’. In 2010 schreven wij een whitepaper over mobiel betalen en was er een uitgave om de bekendheid van mobiel te stimuleren bij bedrijfsleven onder de naam Best of Mobile.

Qua belangenbehartiging zijn er thans 2 onderwerpen: mobiel afrekenen en publiek toegankelijke cijfers tot stand brengen over penetratie van mobiel (t..b.v. mobiel adverteren).

Drie keer per jaar is er een OMI deelnemerbijeenkomst klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomsten.

OMI² is een van de programma’s van ECP-EPN. Dit platform voor de informatiesamenleving verbindt partijen zodat innovatieve toepassingen van ICT massa krijgen. Lid worden van OMI² gaat via het lidmaatschap van ECP-EPN.